Sastojci
- 2 šalice vrhnja za mućenje (33-36% masnoće)
- 1 šalica mleka
- 3/4 šalice šećera
- 1 žličica ekstrakta od vanile
- Arome po vašem odabiru: svježe voće (jagode, maline, banane), komadi čokolade, orasi, karamel, kava ili druge omiljene arome
Dobra vijest za sve ljubitelje sladoleda! Danas vam donosimo recept za domaći sladoled koji ne samo što je okusan, već ćete ga lako pripremiti izravno iz udobnosti vaše kuhinje. S ovim ćete receptom uživati u lagodnom desertu punom svježih ingredijencija sa svojim omiljenim aromama koje ćete sami odabrati. Hajde krenimo i napravimo vlastiti sladoled doma!
Postupak
1. Priprema smjese:
U veliku zdjelu stavite vrhnje za mućenje, mleko, šećer i ekstrakt od vanile. Dobro promiješajte, dok se šećer potpuno ne rastopi.
2. Odabir arome:
Ako želite u sladoled dodati aromu, odlučite koju ćete ingredijenciju uporabiti. Možete uporabiti svježe voće (kao što su jagode, maline, banane – izmiksane u kašu), komade čokolade, iseckane orahe, karamel, jestiva ulja (kao što je ulje od mente ili naranče) ili bilo kakvu drugu omiljenu ingredijenciju .
3. Dodavanje arome:
Dodajte vašu odabranu aromu u smjesu sladoleda i dobro promiješajte da se ona ravnomjerno razmjesti. Količinu arome možete odrediti prema vašim preferencijama.
4. Aparat za pravljenje sladoleda:
Sipajte smjesu u aparat za pravljenje sladoleda i postupajte prema instrukcijama proizvoditelja, dok se sladoled ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju.
5. Ručna metoda:
Ako nemate aparat za pravljenje sladoleda, možete smjesu sladoleda sipati u plitku zdjelu i zamrznuti je. Svakih trideset minuta ju izvadite iz zamrzivača i dpobro promiješajte viljuškom da se ne bi stvarali kristali. Ponavljajte ovaj postupak, dok se sladoled ne zgusne.
6. Serviranje:
Nakon što dobije traženu konzistenciju, možete sladoled servirati u posude za zamrzavanje ili u šalice za sladoled. Ukrasite svoj sladoled i drugim komadićima voća, orasima ili čokoladom, ako želite.
7. Sačuvavanje:
Ako ne pojedete cijeli sladoled odjednom, možete ga sačuvati u zamrzivaču u odgovarajućoj posudi. Prije serviranja ostavite sladoled na trenutak omekšati da bi se mogao lakše vaditi kašikom.
Ovako jednostavno možete pripremiti domaći sladoled s vašim omiljenim aromama!